Om aan de Costa Blanca een woning te kopen zijn veel verschillende redenen. Dat kan zijn om er zelf van te genieten, u doet het als investering of om gezondheidsredenen.

Welke reden heeft u?

1. U wilt een tweede woning en er alleen zelf frequent gebruik van maken. Onder deze doelgroep vallen ook degenen die met pensioen gaan of zijn 

2. U wilt een tweede woning waar u zelf gebruik van maakt en ook wilt verhuren

3. U neemt een tweede woning als belegging om alleen te verhuren. Uw geld op de bank levert immers niet veel op. Boven een bepaald bedrag betaalt u zelfs de bank negatieve rente. U kunt uw vermogen dan beter investeren in een woning onder het motto: ‘rendement halen i.p.v. rente betalen’.

5. U bent (bijna) met pensioen en verhuist definitief naar Spanje. U verkoopt uw huis in Nederland en koopt een prachtige woning aan de Costa Blanca. 

6. De Wereldgezondheidsorganisatie Unesco bevestigt dat de aanwezigheid van de zoutmeren in de streek van Torrevieja aan de Costa Blanca, de meest gezondste en heilzame streek van Europa is. Er zijn ook mensen die dus om gezondheidsredenen een woning kopen. Onderaan leest u hier meer over.

7. U verhoogt de hypotheek op uw eigen woning in Nederland. Het vrijgekomen vermogen gebruikt u om een woning in Spanje te kopen. U kunt het vrijgekomen geld ook inzetten om het eigen verplichte deel van plm. 30% van de aankoopsom te financieren. Vervolgens verhuurt u deze tegen een goed rendement

8. Thuiswerkers. Maak van uw tweede woning aan de Costa Blanca uw werkplek. Op afstand kan er met alle digitale mogelijkheden heel goed gewerkt worden. Ondertussen kunt u ook nog genieten van uw verblijf in Spanje

9. Heeft u een groot bedrijf en wilt u uw werknemers af en toe belonen en motiveren? Koop gerust een appartement en stel deze voor vakantie van de werknemer kosteloos beschikbaar  

Beleggers

A. Grote beleggers die een of meerdere woningen kopen en deze alleen verhuren met als doel een goed rendement te halen. Na 5 jaar kunnen de woningen weer verkocht worden om het rendement nog verder te verhogen door de overwaarde.

B. Individuele, kleine privé beleggers die twee of meer woningen willen kopen alleen voor de verhuur om een goed rendement te halen

C. In een aantal grote Nederlandse steden kunnen vanaf 1 januari 2022 vastgoedbeleggers, als de nieuwe wet wordt aangenomen, geen of bijna geen woningen meer kopen om te verhuren. Aan de Costa Blanca geldt een dergelijke wet niet dus dat biedt mogelijkheden…!  

Verhuren is goed geregeld, ook op afstand

Het vinden van een huurder, het interieur verzorgen en het bijhouden van het zwembad en de tuin kan gemakkelijk worden uitbesteedt aan een plaatselijke en professionele organisatie. Wij werken met deze partijen samen en kunnen u bijstaan om dat, terwijl u in Nederland of België bent, perfect te regelen.

Uw gezondheid

Om gezondheidsredenen, zoals reumatische klachten en andere aandoeningen zoals COPD, zijn ook een argument om aan de Costa Blanca een woning te kopen.

Het wonen aan de Costa Blanca met het Micro klimaat en de zilte lucht aan de kust en rondom de zoutmeren heeft bewezen positieve invloed op mensen met niet alleen luchtwegproblemen, reumatische klachten, allerlei allergieën, maar ook voor mensen met huidproblemen zoals eczeem en psoriasis.

Czy jesteś zainteresowany?

Następnie skontaktuj się z nami bezpośrednio